fredag 20 januari 2012

Omgång 7, Trkulja, Holm, Elofsson och Ruiz! Samt en liten inblick i vad Mörrum håller på med!d

HockeyLorden har nu sett alla lag spela och tycker överlag att serien håller en mycket bra standard. Det är en omgång kvar innan serien vänder. Matcherna som följer under Söndagen är följande:

Karlskrona- Kallinge
Kristianstad- Vimmerby
Skövde- Vita Hästen
Mariestad- Olofström

Karlskrona- Kallinge

Måste ses som omgångens "stormatch" Derbyt med stort D.  Kallinge kommer från en stark insats där laget besegrade Kristianstad med 3-1. Enligt källor på plats hade Kristianstad inte en chans i denna match, de maldes ner sakta men säkert.Karlskrona kommer också ifrån en stark insats där Olofström betvingades på bortaplan med 1-4. Det kan vara den välbehövliga boost Karlskrona behövde för att vända på steken. I egenskap av hemmaplan är Karlskrona här lite favoriter men det kommer såklart bli en oerhört jämn, tuff och grinig match!

Tips: 3-1

Kristianstad- Vimmerby

Jag vet inte vad jag skall tro om Kristianstad längre.  Det har kommit "hyffsat" med grus i maskinen, för normalt sett så är Skånelaget en maskin av stora mått. Senast förlust borta mot Kallinge med 3-1 och de halkar efter mer i tabellen. Tyvärr är det nog så att det är Kristianstad som får stryka på foten i denna mycket tuffa alletta. Det funkar tyvärr inte att spela defensiv tråkhockey. Vimmerby har inte direkt rosat marknaden och kommer förmodligen inte heller göra nere i Kristianstad på Söndag. Kristianstad bör ta detta     
relativt enkelt.

Skövde- Vita Hästen

Sk(0p)vde är som bekant nollade. Lider med föreningen som har bekymmer med ekonomin och släpper därför sina spelare. Hoppas verkligen Skövde kan komma igen till nästa säsong för denna är naturligtvis körd. Skall dock ha i åtanke att Skövde har slagit Vita Hästen i sin egna hemmakula under säsongen så de vet hur det känns. Men Hästen ute på beställningsjobb, kan bli en svår nöt att knäcka.

Tips: 1-4


Mariestad- Olofström
Olofström har förstärkt på backsidan. Emil Lundkvist har hämtats från Skövde och är klar säsongen ut. En bra back som HockeyLorden hade på sin 10 topplista över bästa backar i Allettan. En bra och nyttig värvning helt enkelt för Olofström som har det lite tunnt på backsidan. Det jag har sett av Olofström under allettan har inte direkt imponerat. Vet inte riktigt vad som har hänt med laget för i grundserien spelade mycket bättre än nu och hade bra och kreativa lösningar på det mesta i spelet. Kan det vara tränaren som spökar. Det har ju uppenbarligen gått sämre sedan Lusth kom in i bilden. 3 förluster på hemmaplan i allettan är såklart inte godkänt. 

Mariestad kommer senast med en förlust mot Vita Hästen borta med 4-1. Det är dock ingen fara på fatet. Vita Hästen är bra hemma och är alltid tunga att möta. Nu har de den matchen avklarad och kan ta ny fart mot kommande drabbningar. Nästa gång har de Hästen hemma. förmodligen är de redan klara då och då har Mariestad goda chanser att ruba Hästen då man är ett sjuuukt bra hemmalag. Jag tror att Olofström passar Mariestad som handen i handsken. Jag tror på en hyffsat komfortabel hemmavinst. Men visst Olofström är lite piskade att vinna så de kommer säkert streta på rätt bra!

Tips: 3-2


Spelare som imponerat på HockeyLorden Allettan.
  • Daniel Olsson Trkulja, Kallinge/ Ronneby IF
 Vad har hänt med killen. Gjorde en klart godkänd grundserie men nu tar han priset. Killen fullkomligen öser in poäng. 7 baljor och en assist har det blivit såhär långt och en femteplats i den totala poängligan över allettan södra. Om det fortsätter såhär lär Trkulja vara ett hett villebråd på spelarmarknaden inför nästa säsong. Men då kanske Krif spelar i allsvenskan, vem vet.

  • Andreas Elofsson, Karlskrona HK
Vilken kämpe. Gör jobbet varje dag och enligt mig Karlskronas bästa värvning denna säsong. Kan mycket väl vara tungan på vågen till varför Karlskrona börjar att leverera.

  • Patrik Ruiz, Karlskrona HK
Var bänkad titt som tätt under grundserien, även de första matchera i allettan. Kempe släppte in Ruiz i matchen mot Mariestad för första gången och det var nog det bästa beslutet Kempe tagit denna säsongen. Killen fullkommligen sprudlar av energi och ligger på och stressar hela tiden, likaså mot Olofström borta. Ruiz var där en av dem framträdande spelarna som banade väg för 3 poäng. Även att Ruiz haft lite trögt med poängproduktionen, så är han en oerhört nyttig energispelare att ha i sitt lag.

  • Tobbe Holm, Kallinge/ Ronneby IF
Tobbe går från klarhet till klarhet. 6 baljor och en assist har det blivit såhär långt. Han spelade nu under allettan sin 500:e seniormatch och tryckte dit ett hattrick. Häftigt! Mycket viktig spelare för Krif.

Vad händer i Mörrum?

Mörrum hockey har börjat forsättningsserien på ett övertygande sätt. 5 vinster och endast en förlust, roligt! fortsätt så, så kanske vi har ett blekingelag till på väg mot play off. Senaste matchen vann Mörrum mot- Nybro hemma med 1-0, vilket gjorde att man blev ny serieledare. De har dessutom en match till hemma mot  Nybban vilket kan vara avgörande.

Ikväll ställs Mörrum mot Helsingborg hemma. De ligger för närvarande på en 4:e plats. Om Mörrum vill spela play off är detta naturligtvis en match som måste vinnas. Det kommer de göra också.

Tips: 6-1

/HockeyLorden













2 kommentarer:

  1. Tipsen ser ut som väntat ;) men Jag tippar så här !!

    KHK-Krif 3-5
    KIK-Vim 5-1
    Skö-Vit 0-7
    Mar-Oik 2-4

    Kom ihåg var ni såg de först // Kaffekungen

    SvaraRadera
  2. nej men är lilla Kaffeknugen i farten igen....härligt att du vågar sticka ut hakan;)

    SvaraRadera