tisdag 10 januari 2012

Inför omgång 4 av allettan södra! Karlskrona tar sig an Wildkids!

Ja mina damer och herrar, imorgon är det dags för omgång 4 i allettan södra. Det är enbart spännande matcher som spelas vid denna tidpunkt på året. Slutspelskaraktär rakt över både för spelare och alla andra runt omkring som älskar hockey.


  • Karlskrona- Kristianstad
En tungviktsmatch! Kristianstad är laget nere i söder som alltid försöker lägga över pressen på sina motståndare, trots att de gick igenom F serien som överlägsna seriesegrare. Kristianstad måste vinna nu för att hänga med på allvar om platserna till play off. Karlskrona har två vinster såhär långt och måste givetvis också vinna. Karlskrona har hittat spelet och jag tror KIK kommer få det mycket tufft imorgon i en kokande telefonkiosk. Tisell måste snabbt hitta formen.

Tips: 3-1


  • Skövde- Kallinge
Ja har Skövde haft svårt att ta poäng innan så kommer de få ännu svårare i morgondagens match mot Kallinge. HockeyLorden bevittnade Kallinges möte mot Mariestad som kom ner på jorden efter två klara vinster. Kallinge fullkomligen pulveriserade hela Mariestad och gravöl serverades förmodligen på vägen hem. Kallinge spelade då äckligt disciplinerat och kommer göra även i fortsättningen. Skövde är ju som bekant nollade och kommer nog förmodligen så att bli ett tag till. Kallinge blir för svåra.

Tips: 2-5


  • Olofström- Vita  Hästen
Detta blir seriens andra seriefinal. VH parkerar överst i tabellen med full pott än så länge medan Olofström har en match förlorad på straffar mot Kallinge hemma. HockeyLorden tror att denna match blir mycket jämn men att VH är det starkare laget i denna match, detta för vid vinst gasar man ifrån övriga kombattanter och får lite andrum ner till andraplatsen. Båda lagen har hypervassa offensiver vilket kommer betyda att målvaktsspelet kommer bli enormt viktigt denna kväll. Lundell i Olofström har varit bra medans Bergh i VH har darrat lite, men jag tror Bergh höjer sig till denna match. OIK kommer med all säkerhet att streta på bra mot VH men får ge sig i sin egna hemmakula.

Tips: 2-3



  • Mariestad- Vimmerby
Ja då var det dags för Vimmerby att rulla upp mot Skaraborg och försöka lugga  Mariestad på poäng. Det jag såg av Mariestad mot Kallinge var allt annat än bra, men det jag inte sett av Mariestad är jävligt imponerande. Kross mot Kristianstad hemma(4-0) och vinst med 3-1 i det stekheta derbyt om Skaraborg där Skövde besegrades. Så visst är det ett kompetent lag som jag dock tror kommer ha sina största framgångar på hemmaplan. Tror inte Vimmerby kommer upp i nivå för att rubba Mariestad på hemmaplan. Tokige Torsten och Åkerström och Ronny och övriga är nog rätt enade om att Vimmerby ska få sota för torsken nere i Blekinge. Vimmerby är givetvis ett mycket bra lag men som tyvärr inte kommit upp i nivå såhär långt, Bortamatchen mot Hästen gjorde de mycket bra. Ett 5-1 underläge hämtades in till 6-5 fördel Hästen när hesa Fredrik ljöd. Det visar på att Vimmerby är ett lag som aldrig ger upp vad än resultattavlan visar och det är starkt, inte många lag som har den moralen. Kallinge har den också.

Tips: 2-1

/HockeyLorden


3 kommentarer:

  1. Mariestad som kom ner på jorden efter två klara förluster.? Vinster väl?

    I övrigt så tror jag du har nästan alla rätt!
    Fast mitt tips på KHK-KIK är 2-3 i förlängningen.

    SvaraRadera
  2. självklart ska det stå vinster, sorry!

    /HockeyLorden

    SvaraRadera