söndag 15 januari 2012

Jämförelse Mariestad- Karlskrona!

HockeyLorden tänkte jämföra Mariestads och Karlskronas lagdelar inför eftermiddagens mycket viktiga match i Katrinhallen. Matchen är förstås hyyyyyyyper  viktig för båda lagen, men lite viktigare för Karlskrona som har 3 pinnar upp till Mariestad som ligger på 2:a plats i tabellen.

Jämförelse Mariestad- Karlskrona HK

MARIESTAD

1. Kollektivet
Mariestad besitter förmodligen ett av seriens starkaste kollektiv. De spelar och förlorar som ett lag och det är något som Mariestad publiken verkar hänga med på. Läste någon intervju med en mariestadspelare att förlusten i Kallinge lämnades också i Kallinge. Det visade laget verkligen prov på när Vimmerby mosades i senaste omgången. T

2.Målvakt
Åkerström är normalt sett en av divison 1 bästa målvakter. Ligger i allettan under 90 % i  räddningar men då ska ni tänka på att Åkerström inte hade speciellt mycket hjälp i 8-2 förlusten i Kallinge. Så att Åkerström är en riktigt bra målvakt råder det absolut ingen tvekan om. Det blir förmodligen en svår nöt att knäcka för fimpen och grabbarna.

3. Backar
Backspelet tycker jag har sett lite tunt ut på sistone. 4 mål insläppta mot Vimmerby och 8 i baken mot Kallinge blir 12 insläppta på 2 matcher. Nu är Mariestad alldeles säkert inte nöjda med detta och jag är säker på att vi kommer få se ett tätare försvar ju längre serien lider.

4. Forwards
Här har Mariestad många viktiga kuggar som Karlskrona verkligen skall se upp med. Jag tänker i första hand på Mariestads levande legend "Ronny rockstar". Han är förmodligen inne på sin sista säsong som spelare och vill inget hellre än att ta sitt lag vidare mot play off och allsvenskan. En annan kille som kan hamna i centrum efter kvällen är Johan persson som nyligen kritat på för Mariestad inför nästa säsong. Livsfarlig framför mål och naturligtvis en av nyckelspelarna.  Pontusson är en annan lirare som är förbannat bra på hockey och värd att hålla ett öga på.

KARLSKRONA


1. Kollektivet
Det Karlskrona har visat upp hittills tyder inte direkt på ett starkt kollektiv. När jag tänker på starkt kollektiv  skall man vara beredd att offra sig den där "lilla" extra gången för att laget skall gå vinnande ur sina figheter. Det saknar jag i årets upplaga. Kampviljan är som bortblåst i vissa matcher. Men jag skall försvara dem en aning. Så fort Karlskrona förlorar en match ska alla sägas upp. Denne ene efter den andre "experten"
kommer med sina skottsalvor mot klubben. Allt detta kan givetvis skapa en onödig press på laget. Om Karlskrona nu skulle vinna uppe i Mariestrad ikväll är spelarna gudar igen..

2. Målvakt
Leinonen är en mycket bra målvakt. Alla som skriker om att han har varit direkt genomkass i Allettan skall kanske kolla vilka kassar han borde ta på sig och vilka kassar som backarna borde ta på sig.  Leinonen är fortfarande en av division 1:s bästa målvakter och kommer att höja sig, var så säkra. Det jag saknar i Karlskrona gällande målvaktsspelet är konkurrensen. Leinonen har stått alla matcher utom en i år, då han var sjuk. Vad händer om han går sönder mitt i serien. Inte direkt schysst o slänga in Baston som bara spelat en match i år.

3. Backar
Karlskrona har toppbackar som varit ledande i de klubbar de representerat innan. Kenny källström, senast Leksand, Mikael Aroo senat Borås med flera. Jag vet dock inte riktigt vad som inte funkat gällande backspelet men det känns som om att de hittills varit för snälla och mesiga framför eget mål.Där ska det smälla med en gång. Rent offensivt sett tycker jag backarna ändå skött sig bra. Men har mycket mer att önska i det defensiva spelet. Förhoppningsvis fixar Kempe till det där. Men jag tycker fortfarande att för offensiva backar har värvats för att spela en utpräglad defensiv hockey.


3.Forwards
Här har Karlskrona klass rakt igenom och förmodligen en av allettans starkaste offensiver. Spelare som Christian "fimpen" Magnusson, förra året Växsjö lakers, Nicklas Johansson, förra året poängkung i Huddiksvall. Pölläänen förra året Norsk skytteligavinnare. Bates Battaglia spelade som senast i NHL 2007/2008 och har gjort 580 matcher i NHL. Han  var en del av den fruktade femman BBC-Line som tog Carolina Hurricanes till Stanely Cup final mot Detroit 2003.  Jonny Ågren och Andreas Elofsson kom inför allettan ifrån resterna av Nybro. Vi har kapten Jimmy Svensson som spelat många år i allsvenskan och även lite elitserien. JA det  fullkomligt kryllar av rutin och erfarenhet på forwardsidan. HockeyLorden tycker också att spelet har sett bra ut i anfallszon. De har haft många och vassa lägen men trissan vill inte in. Nu sist mot Kristianstad spelade man ut Kristianstad fullständigt i första perioden och läge efter läge skapades men inget ville in. Nu varar ju som bekant en hockeymatch mer än en period, men i allafall. Karlskrona måste höja sin effektivitet. Gör de det så blir de farliga.


/ HockeyLorden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar