fredag 16 december 2011

Allettan södra

Hej allesammans!
Jag tänkte här på denna blogg diskutera det mesta som händer inom hockeyn men i synerhet Allettan södra som jag kommer följa med järnöga.

Om vi vågar oss på en gissning om hur tabellen kommer att se ut efter 14 spelade omgångar tror jag det kommer se ut såhär:

1. HC Vita hästen
2. Kristianstad
3. Olofström
4. Karlskrona HK
-----------------------
5. Kallinge/ Ronneby
6. Vimmerby
7. Mariestad Bois
8. Skövde

Vita Hästen
Har de senaste åren kännts väldigt tunga. De har i grundserien alltid mer eller mindre vandrat fram som en hänsynslös maskin ständigt på jakt efter nya poäng. Henric Höglund o co verkar har infriat de högt ställda förväntningarna och allt annat än en kvalserieplats till allsvenskan bör vara ett stort misslyckande för klubben.

Kristianstad ik
Kollektivismens lag, har spelat en oerhörd tight och kraftfullhockey i höst och kommer förrmodligen fortsätta på samma spår även i Allettan. Ja ta sig vidare från AE råder det som helst inga tvivel om att de kommer göra.

Olofström IK
Här snackar vi förmodligen en av AE starkaste offensiva lag. I Prez visste förmodligen klubben var de skulle få, han har ju alltid presterat var han än har varit. Fournier visade sig ju vara den kalasvärvning som klubben hoppats på och levererat, ja det kan man säga att han gjort. Olofström förfogar dessutom nu över ex- khkaren Thomas Fahlqvist som verkar ha hittat spelglädjen igen och verkar vara förbannat giftig för tillfället. Ser kanske lite glesare ut bakåt, men med den offensiv de ligger inne på bör nog göra att även Olofström bör klara av allettan o ta sig vidare mot play off. Olofström har också roffat åt sig Lundell i resterna av Nybro. Kan vara flipp! Kan vara flopp! Tycker att målvakterna presterat bra i Olofström så jag förstår inte riktigt tänket att ta in en 3:e målvakt. Men Men det är deras val.

Karlskrona Hockey
Ja vad ska vi säga om detta gäng. Har inte presterat ett smack mot de lagen de tar sig med in i allettan. Men med det laget de har, ska de inte misslyckas att ta sig vidare från AE. Värvade under uppmärksammade former ex- nhl spelaren, Bates Battaglia! Tycker inte han har visat speciellt mycket sedan han kom, glider mest omkring på en skridsko. Christian Magnusson är en annan lirare som motståndarna skall se upp med, varit mycket bra hittills.  KHK har också varit i Nybro och "roffat" åt sig spelare. Jonny Ågren och Andreas Elofsson. Dessa båda herrar har varit en riktigt jävla injektion för laget. Det har blivit en helt annan fart sedan de kom, bortsett Kungälvsmatchen som hade Luciatåget som största behållning. Khk Förfogar dessutom över div 1 bästa målvakt i Timo Leinonen.´som mycket väl kan bli tungan på vågen till varför KHK avancerar från denna serie.

Kallinge/Ronneby
Kallinge har verkligen överraskat denna säsong. Laget är nykomlingar och landade på en mycket fin tredjeplats i grundserien, en poäng framför storebror KHK. Värvade mycket nytt inför säsongen och det Klüft gjort med laget är beundransvärt. Ett mycket starkt kollektiv i Kallinge råder inga tvivel om. Kallinge har dessutom AE:s bästa klack i WHite Angels, finnsingen annan klack som kan mäta sig med denna! Detta säger jag utan att jag hört de andra lagens klackar! Med dessa i ryggen kan de kanske ta sig vidare, men jag tror det blir tufft för Kallinge i denna serie, de har dessutom tappat sin bästa spelare Arvid Strömberg till Västerås.

Vimmerby
Vet inte speciellt mycket om detta lag förutom att de är nykomlingar, snuskigt starka hemma och att den gamle storbloggaren Emil Georgsson återfinns i Vimmerbys trupp. Ska bli kul att se dem i vinter men jag tror det blir svårt för dem att nå play off.

Mariestad Bois
Vet inte speciellt mycket om detta lag heller mer än att de haft de tungt periodvis och att Tokiga Torsten spelar där. Play off. Njaaaaaaa!

Skövde Ik
Har väl också haft det tungt periodvis under säsongen. Gjorde en bra värvning i Rasmus Schelin som bröt med Vita hästen. Att de ska ta sig vidare till play off ser jag som en mycket svår uppgift för klubben.


Så tror jag Allettan slutar, återkommer med vilka lirare jag tycker man skall ha ett extra öga på i Vinter.

Hepp Hepp

Lorden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar