onsdag 21 december 2011

Allettan Södras 10 bästa forwards!

HockeyLorden tänkte göra ett försök att göra en ranking över Allettan Södras tio bästa forwards:

1. Henric Höglund, Vita Hästen
 Stabil herre med tunga meriter och har också levererat tunga och viktiga poäng för sitt Vita Hästen! 50        
 poäng blev det i debutsäsongen! Givetvis en mycket viktig kugge i denna maskin.

2. Marcus Ericsson, Vita Hästen
Återigen en Vita Hästenspelare. Men 48 poäng är bra något som kanske imponerar mer är att Ericsson varit inne på 44 mål framåt och ENDAST 5  mål bakåt vilket ger + 39 i +/- statistiken. Givetvis oerhört viktig för pållarna från Norrköping.

3. Andrew Fournier, Olofström IK
 Importspelare som gjort det grymt bra. Såg rätt seg ut i början av säsongen men har bara växt mer och mer.
 Fournier skrapade ihop 37 poäng under grundserien med  + 21 i +/- vilket är riktigt bra! Han kommer          
 givetvis fortsättningsvis vara mycket viktig för Olofström i en kommande Alletta.

4. Christian"Fimpen" Magnusson, Karlskrona HK
Fimpen kom ny ifrån Växsjö Lakers inför denna säsong. Hade stora förväntningar på sig när han kom och    har också infriat dessa förväntningar. 33 poäng blev det för Fimpen på 27 matcher med + 12 i +/-. Började säsongen lite trögt men har växt för varje match som har gått. Blev bättre när Battaglia kom in i truppen. Givetvis en mycket viktig spelare för Karlskrona HK i Allettan.

5. Jens Svensson, Kristianstad IK 
 Skall egentligen vara för bra för denna serie men har i år visat sig lite mer mänsklig, är det kanske åldern som börjar ta ut sin rätt? Skämt och sido Jensa är en otroligt bra hockeyspelare.  Det jag gillar mest med Jensa är att han kan det där med trashtalk. En såndär spelare som motståndarlager verkligen hatar men som man älskar att ha i sitt eget lag. Saken blir inte sämre av att Jens skapar bra med poäng framåt och är givetvis Kristianstads överlägset störste stjärna. Skulle Jens bli skadad tidigt i en alletta, ja då tror jag det blir svårt för Kristianstad att överleva allettan, så viktig är han.

6. Eric Prezpiorka, Olofström IK
Behöver inte säga så mycket mer än, 41 pinnar, 29 av dem var mål. Sjuuuuk näsa för målet! Livsfarlig!

7. Emil Georgsson, Vimmerby
 Givetvis ska herr Georgsson in på denna lista. 37 pinnar på 27 spelade matcher. Har alltid presterat var han än har varit.

8. Daniel "Brasse batong" Brasar, Kallinge/ Ronneby IF
Ja man kan inte sluta förundras över brasse! Börjar komma till åren men presterar fortfarande på topp. Han dumpades av KHK förrförra  säsongen till alla supporters stora besvikelse. Kallinge norpade honom och Brasar började direkt prestera och var en mycket viktig kugge till varför Krif idag spelar div 1 hockey. Har i år noterats för 26 poäng på 22 matcher.

9. Nicklas Johansson, Karlskrona HK
Speedkulan från Pite! Grymare skridskoteknik har sällan skådats. Har varit mycket bra tillsammans med Fimpen och Battaglia i år.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
10. Thomas Fhalqvist, Olofström IK
Bör egentligen inte vara med på denna lista. Men vill bara upplysa: 41 poäng, 29 av dem assist. Min nästa fråga: Hur många av dem var andra assist och hur många av dem tjatade han till sig???Alla 29?

/ HockeyLorden







16 kommentarer:

  1. Intressant att Bates Battaglia inte platsar bland de tio bästa ...

    SvaraRadera
  2. Tycker du han varit bra då?

    / Lorden

    SvaraRadera
  3. Sju från F...? Och du har sett tänkbara kandidater i E? Jag undrar jag.

    SvaraRadera
  4. Vimmerby s Joacim Hedblad med 19+21 på 27 matcher borde kanske platsa eller iaf vara en stark bubblare....

    SvaraRadera
  5. ja det finns många poängstarka forwarads som gjort det otroligt bra... Jocke Hedblad istället för Fhalqvist på tionde platsen kanske?;)

    / HockeyLorden

    SvaraRadera
  6. Om du nu inte tycker att Fahlqvist ska vara med, och dessutom skriver som du gör, varför har du med honom? Undrar precis som någon innan, har du verkligen koll på alla lag i E? T o m jag som håller på SIK kan påstå att en spelare som Ronny "Rockstar" Johansson från Bojs platsar på denna lista! Och det vara bara ett exempel, finns många fler! Dessutom kan man inte enbart basera en sådan här lista på statistik, finns så mycket mer som spelar in! Även om statistik-gluttande är den enkla vägen ...

    SvaraRadera
  7. jo självklart är det så att många delar spelar in och inte bara statistik. Detta är min högst personliga åsikter och det är så jag tycker. Det behöver inte betyda att detta är ett facit. När jag sett mer av E- lagen nu i allettan så kanske jag rentav får revidera en aning:)

    Ha det bra och god Jul!

    / HockeyLorden

    SvaraRadera
  8. Bra att du korat dom 10 bästa forwards.
    7 från F-serien.
    3 från E-serien.
    Dom har något att bevisa i kommande alletta nu.

    Facit får vi efter Allettan;)

    SvaraRadera
  9. Det var några år sedan Ronny platsade på en sådan här lista. Han platsar nog knappt i allettan södras 20 bästa ens....

    Erik

    SvaraRadera
  10. Nej jag tycker inte Bates Battaglia platsar på denna lista ännu. Han har mycket mer att bevisa innan han änns är i närheten av att vara med på denna lista. Visst, killen har meriter men nästa fråga: När var bäst före datum?


    / HockeyLorden

    SvaraRadera
  11. tycker ni ska hålla ett öga på johan persson i Mariestad BOIS. Målfarligare herre har jag nog inte skådat på länge. Kan ha fel men glöm inte namnet!!

    SvaraRadera
  12. Kul att du säger att Fahla inte borde vara med egentligen. Fahla har gått in och dominerat de viktiga matcherna mot topplagen. Hur kan du leverera en sådan korkad motivering egentligen?

    Fahla är betydligt bättre än exempelvis Fimpen i KHK.

    SvaraRadera
  13. Macke Eriksson har 48 poäng men bara varit inne på 44 mål framåt? Hur funkar det, slår en pass och sticker och byter innan målet görs? Skjuter från båset? Jag kanske är trögtänkt...

    SvaraRadera
  14. Fhala bättre än Fimpen, tillåt mig småle!

    SvaraRadera
  15. PP mål och boxplay är inget som räknas med i +/-.

    SvaraRadera
  16. Jaha då är jag med, tyckte det verkade en smula bisarrt först men eftersom jag anade att jag missat nån regel så valde att tona ner raljerandet ;) Tack!

    SvaraRadera