tisdag 10 januari 2012

Kallinges framgångssaga..


...Ja ingen har väl undgått att Kallinge rullar fram likt en fullastad dumper som förintar allt vad motstånd heter, nja inte allt mostånd kanske, men det mesta som kommer i deras väg flyger dit solen aldrig lyser!

  Kallinge har i många år agerat "storebror" åt Karlskrona, då dessa låg i divison 3. Karlskrona fick en ny arena som gav nya möjligheter och avancemang till div 1, lät inte vänta allt för länge. Kallinge förblev i divison 2, ända tills inför denna säsong då Kallinge tog steget till divison 1. Kallinge har tagit detta steg respektlöst och motståndare efter motståndare har malts ner. När ett lag avancerar en serie brukar det ta ett tag att växa in i kostymen men i  Kallinge har detta gått obemärkt förbi. Kallinge förlorar första derbyt mot Karlskrona med hela 7-0, efter denna match har Kallinge gått som ett tåg, som inte har gått att stoppa. Rösterna har varit många om Kallinge, men det HockeyLorden har hört mest är: JAJAJA låt dem hållas det är inte nu det gäller...HockeyLorden är dock övertygad om att Kallinge kommer hålla detta vägvinnande spel ända in i kaklet. Kvalserien tror iallafall HockeyLorden är inom räckhåll och väl där kan allt hända!

HockeyLorden kommer nu ge sin syn på varför han tror Kallinge lyckats så förbannat bra i detta hockeytokiga län




  • Hjärta
Det är väl egentligen den viktigaste ingredisensen för att en idrottsklubb skall bli framgångsrik. Alla runt omkring måste visa hjärta för klubbmärket kämpa och stånga sig fram i med och motgång. Framgångar kommer absolut inte gratis och växer definitivt inte på träd. Det tycker HockeyLorden verkligen Kallinge visar prov på. Det finns hjärta överallt, var det än tar sig för. Spelarna Visar hjärta, har nog aldrig sett ett lag gå på 200 procent även att matchen är i tryggt förvar. spelar ingen roll om det står 1-0 eller 7-0, de maler på i samma takt ändå. Alla i klubben verkar dra åt samma håll och det är givetvis ett måste. Föreningen är ung i dessa sammanhang och kan spela helt utan press. 

  • Ungdomlig entusiasm kryddat med rutinerade rävar
Kallinge har byggt upp laget med ungdomlig entusiasm kryddat med några rutinerade rävar, vilket har visat sig vara ett mycket vägvinnande koncept. Det är ungdomar som verkligen vill framåt, som tränar hårt varje dag för att bli bättre. När en förening har ett sådant koncept, att satsa på unga spelare ger det givetvis eko i Sverige och det har säkert lockat en hel del spelare till Kallinge. Exempelvis finns spelare med i årets upplaga av Kallinge som förra året representerade AIK, Djurgården och Linköpings juniorlag.  För ett par veckor sedan hämtades Stefan Söder som spelat i allsvenskan med Örebro och i elitserien med Djurgården och senast in i truppen är William Wallén. En talang som spelat med Frölunda i elitserien och nu senast Almtuna. Ni har Morgan Hassel på backen som bland annat spelat i Bofors. Victor Svensson som spelat och gjort bra ifrån sig i Redhawks. Ja listan kan göras betydligt mycket längre. Finns det någon division ett klubb i Sverige som kan ståta med ett tjog utvecklingsbara junisar som spelat på betydligt högre nivå en divison 1. Jag kan inte komma på någon i alla fall. 

Till detta behövs såklart några rutinerade rävar som i mellan åt kan lugna ner könen på junisarna när de blir hetlevrade. Daniel Brasar är en av dem. Förmodligen Blekinge polisens bästa hockeyspelare och en av publikfavoriterna i Kallinge. Som han gör det, finns inga ord! Producerar dag och natt!  Tobbe Holm är en annan erfaren spelare som bidrar mycket till laget. Kapten, Andreas Nordfeldt, en gång kapten i Västerås, ja det säger väl det mesta, och då är inte "Notan" lastgammal  bör tilläggas. Den störste räven av dem alla måste ju ändå vara Arto Miettinen, det finska sisut och enligt mig en av divion 1:s mest underskattade spelare. Killen har rutin från nästan hela världen och har bland annat spelat i allsvenskan med Växjö Lakers. Detta koncept har slagit väl ut och det är inte många lag som varit så framträdande, redan sin första division 1 säsong.

  • Tränaren
Den gamle stavhoppsstjärnan Patrik Klüft tränar idag Kallinge och som han gör det. Först tar han upp dem i divison 1 för att säsongen efter etablera dem i den absoluta toppen av divison 1. Jag får rysningar när jag tänker på det! Givetvis är det spelarna som måste göra jobbet men det krävs med all säkerhet även sin man på tränarsidan för att ro skeppet i land. Det finns en tränare i Sverige jag kan jämföra Klüft med och det
är Sam Hallam i Bofors som med små medel lyckas få en grupp att dra åt samma håll. Klüft som sagt, mycket viktig för Kallinge. Ett kontrakt högre upp i hierakin bör vara inom räckhåll om inte Kallinge går upp vill säga.

  • White Angels
Måste bara nämna den helt fantastiska supporterförening. Finns överallt där Kallinge spelar i med och motgång och sjunger ut allt vad motståndarklackar heter. Helt klart ett ess i rockärmen som ger Kallinge spelarna extra råg i ryggen! Stort!


/ HockeyLorden




6 kommentarer:

  1. http://afterice.se/2012/january/tavling-olofstroms-ik-vita-hasten.html

    Var med och tävla om du/ni vill :)

    SvaraRadera
  2. Vi får väl se om Eran klack White Angels har en chans mot Skövdes Rebeller ikväll!
    Rebellerna är div.1:s största och bästa klack och har aldrig förlorat en "klackmatch".

    SvaraRadera
  3. http://www.skovdenyheter.se/nyhet/1895/skovde-borjar-bast-men-bara-1-1

    SvaraRadera
  4. "Kallinge vann inte bara matchen på planen. De 20 hitresta fansen krossade ett tystlåtet Billingehov fullständigt" Taget ur Skövdenyheter.se :D

    SvaraRadera
  5. "största" klack var de ja, HAHAHAHAHAHAHA, rebellerna är inte ens hälften av vad WA är på hemmaplan..

    SvaraRadera
  6. "Vi får väl se om Eran klack White Angels har en chans mot Skövdes Rebeller ikväll!
    Rebellerna är div.1:s största och bästa klack och har aldrig förlorat en "klackmatch".

    Haha, vilket skämt! Frågan är om de vunnit ens en klackmatch??

    SvaraRadera