söndag 29 januari 2012

Karlskrona vinner mot Vita Hästen fullt rättvist!

Karlskrona tar ikväll sin 5:e raka trepoängare och är därmed det formstarkaste laget för tillfället. Karlskrona spelar idag en bra och kreativ hockey och täpper effektivt till i mittzon med ett äckligt disciplinerat styrspel.Hästen skapar inte speciellt mycket, det som skapas har Timo inga problem med. I Hästens kasse finner vi Bergh, som även han spelar mycket bra ikväll.

Ruiz har verkligen fått fart på sakerna och spelar ikväll en mycket publikfriande hockey. Karlskronasonen Henrik Sirbäck verkar även han har lyft sig ett par snäpp, Henrik gör ikväll en mycket bra match. Ottinger spelar ikväll grymt bra i boxen och är riktigt jobbig att möta för motståndarna . Hasse gör också sitt 3 mål på de två senaste matcherna och är riktigt på gång. En annan spelare som är värd all ära och berömmelse är Bates Battaglia, Han river och sliter och skapar chans efter chans. Han sätter också dit den mycket rättvisa 1-0 pucken.

Man märker dock att Hästen i grunden är ett bra lag. Helt klart det bästa som har beträtt isen i Telenor arena denna säsongen. De spelar lugnt och tryggt och när de väl naggar sig fast i anfallszon så är de svåra att få bort. Hästens powerplaymål ikväll är ett bland de snyggaste powerplaymålen jag har sett denna säsong, en riktig upprullning. En styrka i sig är att de kan sätta en sån äcklig press på KHK- kassen när de ligger på för kvitteringen, de sista minuterna i matchen. Det är en mycket bra egenskap som jag tycker många lag saknar.

Värt att notera är att Hästen har ett litet gäng supportrar med sig som gör allt för att mana på sina gubbar men för gäves. Ikväll vinner Karlskrona på att man är laget som offrar det där lilla extra som behövs mot lagen i
allettan.

Andra matcher ikväll:

Mariestad- Kallinge

Resultat: 2-5
Kallinge åker upp till Mariestad och plockar 3 poäng mot Mariestad med 5 spelare borta. Bland dem Holm, Notan och Bäcklin. Det visar på styrka och en riktigt bredd i truppen, för man åker inte till Mariestad och tror att poängen är i bussen på väg hem innan matchen har spelats. Givetvis underskattar inte Kallinge men det det är en riktigt bra prestation. Tyvärr alla Mariestadare säsongen verkar lida mot sitt slut.


Skövde- Kristianstad


Resultat: 3-4 efter straffar.

Skövde har 2-0 men Kristianstad lyckas komma tillbaka och vinna efter straffar. Kristianstad har en äcklig förmåga att komma tillbaka i matcher och har fortfarande möjlighet att nå play off, men då krävs en vinst mot Karlskrona på Onsdag.

Olofström- Vimmerby 


resultat: 6-1 


Olofström vinner komfortabelt med 6-1 mot ett Vimmerby som saknar hela sina förstalina. Men Olofström hade vunnit även om första linan hade varit med.

/ HockeyLorden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar