torsdag 26 januari 2012

Mycket viktiga Fredagsmatcher i allettan Södra!


Imorgon är det Fredag! Vad betyder det?

- arbetsveckan är slut.
- Fredagsmys med la familia
- Wirren upp på bordet
- slappa i soffan
- Sätta V75:an och så vidare och så vidare.

Men inte för våra tappra hockeyhjältar som krigar match efter match.

Imorgon är det Fredag och en mycket viktig omgång i allettan Södra.

Tabellen är efter 8 omgångar är följande:


HC Vita Hästen 8 7(1) 0 1(1) 30 - 14 16 21
Olofström IK 8 5(0) 0 3(1) 26 - 24 2 16
Karlskrona HK 8 5(0) 0 3(0) 25 - 18 7 15
Kallinge/Ronneby IF 8 5(2) 0 3(0) 31 - 23 8 13
Mariestad BoIS HC 8 4(0) 0 4(0) 28 - 27 1 12
Kristianstad IK 8 3(1) 0 5(1) 15 - 19 -4 9
Skövde IK 8 2(1) 0 6(0) 16 - 30 -14 5
Vimmerby 8 1(0) 0 7(2) 24 - 40 -16 5


(Tabellen är hämtad på: www.everysport.com)

Som ni ser så är det ett getingbo om platserna 2 till 5, så morgondagens matcher är så klart oerhört viktiga för dessa lag. Kristianstad som vann division 1 F i utklassningsstil spelar imorgon något av en ödesmatch, förlust där och det är ridå.

Matcherna under morgondagen är:

Vimmerby- Vita Hästen

Det HockeyLorden såg igår av Vimmerby var väl inte direkt någon hallonbåts hockey! Vimmerby hade oerhört svårt att skapa  något bra och när de väl gjorde det stod Timo i vägen. Men hemma är Vimmerby ett bra lag som förmodligen kan pressa vilket lag som helst i denna serie. Men att de skall kunna stoppa ett Vita Hästen som är ute för att bli klara till play off, nja då vette fan, för om Vita Hästen vinner denna match så är de mer eller mindre klara för play off mot allsvenskan vilket de med all säkerhet kommer att göra.

Tips: 0-3


Skövde- Karlskrona 

Här har vi två lag som har hittat in i vinnarspåren. Sövde har två raka segrar och inte vilka segrar som helst. Först betvingades själva Vita Hästen på hemmaplan för att följas upp med en tung derbyvinst borta mot sina ärkerivaler Mariestad. Trots spelarflykt och dålig ekonomi har Skövde gått bra i dessa matcher. Karlskrona kommer så klart få det oerhört tufft i Billingehov imorgon. Karlskrona kommer med 3 raka 3 poängare i bagaget och med ett spel som tyder på att man har hittat tillbaka till det spel man visade upp i början av säsongen. Tror på en jämn drabbning, men jag tror Karlskrona reder ut detta och åker hem till Blekinge med 3 färska och ett stort steg närmre play off.

Tips: 2-4

Kallinge- Olofström.

Hett länsderby som förhoppningsvis HockeyLorden kommer att närvara vid. Får  väl se ifall en plats på pressläktaren kan tillhandahållas när the lord of hockey kommer på besök:) Till matchen då, Kallinge kommer med två raka förluster mot sina övermän Karlskrona och Vita Hästen. Inget att sura över då det är två lag som i grunden är bättre än Kallinge ;). Olofström kommer med stärkt självförtroende med två raka vinster mot Mariestad och Kristianstad. Förra mötet med Olofström vann Kallinge efter straffar med 5-4. Det är en måstematch för båda lagen och därmed kommer det förmodligen bli en riktig holmgång med mycket känslor. HockeyLorden tror på en jämn match men att Kallinge tillslut kommer dra det längsta stråt.

Tips: 2-1

Kristianstad- Mariestad


Två lag med lite sargade självförtroenden. Kristianstad har verkligen inte rosat marknaden och måste ses som den största floppen hittills i allettan, men det är inte för sent att ändra på men en vinst mot Mariestad är ett måste. Kommer kapten Svensson kliva fram en gång för alla och visa vem fan som bestämmer i hemmaborgen. Jag tvivlar!  HockeyLorden tror att Mariestad har en mycket bra chans i denna match då man vet exakt hur de skall spela mot Kristianstad. Jag tror på Mariestad.

Tips: 1-3

/ HockeyLorden



3 kommentarer:

  1. Det blev 4-5 till KRIF efter 22 straffar senaste mötet mot OIK

    SvaraRadera
  2. Jag som Hästensupporter tror att det blir ruskigt jämt mot Vimmerby, vi har förmodligen två spelare borta som har varit ruggigt bra senaste tiden. Sen har vi svårt mot Vimmerby också. Vi vinner med ett mål.

    SvaraRadera
  3. Ja jisses va vad det jag beskådade ikväll???
    Oik mot krif, har kollat hockey i 30 år o kriget ja fick bevittna ikväll är det bästa jag sett i mannaminne 110% inställning från båda lagen slagsmål, 2 grymma klackar " bästa i allettansödra" som älskar sitt lag o inte sjunger skit om andra lag, ja jisses, har hjärtklapppning ännu, enda ja inte är nöjd med är att inte oik tog 3 p, men o andra sidan det ja fick bevittna hade jag älskat utan poäng i kväll =), ja säger bara en sak, för att kriga behövs det 2 läger med soldater, det hade krif o oik ikväll, krig kan man inte utspela om man har ett gäng överbetalda primadonner som koko har...så mina ord säger följande, TACK OIK. TACK KRIF. TACK WHITE ANGELS.TACK OIKKLACKEN MEN INGET TACK TILL BRANDLARMET, INGET TACK TILL ATT INTE IS FRÖS O INGET TACK TILL DOMAREN, KRIG UTSPELAS UTAN DOMARE, MED ANDRA ORD DEN MATCH GLÖMMER JAG ALDRIG
    OTOWN RULES

    SvaraRadera