torsdag 5 januari 2012

Inför runda 2 i Allettan Södra!

Karlskrona - Skövde
Skövde rullar alltså ner mot Örlogsstaden för att ta med 3 pinnar hem till Skaraborg. Skövde kommer senast ifrån en förlust på hemmaplan (1-3) i derbyt mot Mariestad och Karlskrona ifrån en säker seger (3-7) mot Vimmerby borta. Skövde är med all säkerhet ett bottenlag i denna alletta och kommer med största sannolikhet att få åka hem till Skaraborg utan en ända pinne. Karlskrona var heta senast borta mot Vimmerby och enligt källor skall de gjort den bästa bortamatchen för säsongen.

De så kallade experterna som man för övrigt spyr på började direkt efter KHK:s vinst börja kraxa. Vimmerby är odugliga och tveklöst sämst i denna serie. Det tror inte jag.

Förmodligen en rätt övertygande vinst imorgon mot ett bortasvagt Skövde.

Tips: 4-1

Mariestad- Kristianstad
Skåningarna åker imorgon halvägs genom Sverige till Ölens Mecka, Mariestad! Där väntar inte en allt för enkel uppgift. Mariestad verkar ha något riktigt bra på gång och skall de rubba Kristianstad så tror jag det är i deras egna kula. Dock känns Kristianstad lite tyngre och får bära ett  litet favoritskap.

Tips: 2-3 OT

Olofström- Kallinge
Första blekingederbyt i årets alletta. Olofström kommer från en mycket stark insats senast borta mot Kristianstad. Vinst med 0-3. mycket starkt, förmodligen inte många lag som kommer ta poäng borta mot Kristianstad och vara så fräcka att till och med nolla Kristianstad hemma är ett tecken på STYRKA. Kallinge spelade senast hemma mot Vita Hästen. En match som Hästen vinner med 1-2. Tycker inte Hästen alls är värda segern. Kallinge var helt klart det bättre laget. Tror dock det blir oerhört svårt för Kallinge att rubba Olofström på hemmaplan . Jag är rädd att kallinge kan få lite sargat självförtroende nu när det inte gick deras väg förra matchen mot Hästen.

Tips: 5-1


Vita Hästen- Vimmerby
Georgsson och kompani åker som sagt upp till Norrköping för att göra ett försök att hämta poäng.Vita Hästen Klacken sjöng innan matchen i Kallinge "Segern är vår" Ja imorgon kära Norrköpingsbor kan ni börja sjunga innan Vimmerby har satt sig i bussen på väg upp ;)
Det luktar stekt fläsk.

Tips:  7-0

/ HockeyLorden

1 kommentar: