tisdag 20 december 2011

Skövde- Mariestad i STEKHETT Derby!

Denna kamp kommer säkerligen präglas av kamp, vilja och en jävla massa adrenalin! Derby hockey brukar inte vara något direkt finlir.

Det är Skövde som har fördel av hemmaplan i denna match men har på sistone inte visat att formen är på uppåtgående. På de sex senaste matcherna har de ändast vunnit 2 matcher. En av matcherna de vunnit är dock mot Hästen som slogs tillbaka med 4-3 så visst kan laget prestera hockey, det råder inga tvivel om. Dessutom har de gjort en mycket intressant förstärkning i Rasmus Schelin som alla trodde skulle hamna i Motala efter han brutit med Vita Hästen, tur är väl det, då Schelin är alldeles för bra för att harva omkring i division 2.

Skövde hade en hård kamp med Arboga om att nå allettan. Skövde stannade på 43 pinnar medans Arboga kom upp i 41 poäng. Mariestad hade en lite lättare resa och säkrade allettan rätt tidigt. Kommer säkert vara skönt för dem att komma igång och spela lite viktigare matcher där utgången har lite betydelse. Mariestad har väl inte heller visat  någon direkt Allettan form nu på slutet, då plumpar har kommit mot Gislaved och Mjölby.

Inbördes möten
Första matchen vinner Skövde uppe i Katrinhallen med 1-3 , Skövde också returmötet hemma med 2-1 efter overtime. Sista matchen lagen i mellan är det dock pluggen ur för Mariestad som fullkomligt mosar Skövde på hemmaplan med 6-1.

Poängkampen
  • Skövde 5p
  • Mariestad 4 p
Dessa poäng har förstås ingen betydelse när lagen går in i Allettan men kan absolut vara en psyklogisk injektion för Skövde att veta att de tagit flest poäng.  Som sagt Mariestad tryckte till Skövde rätt bra i sista matchen och jag håller Mariestad som lite favoriter trots att skövde spelar på hemmaplan.

Tips: 1-2

/ HockeyLorden

1 kommentar:

  1. De flesta har väl Mariestad som favoriter hellre än Skövde ;-)

    Nicke H

    SvaraRadera