torsdag 22 december 2011

Allettan Södras 5 bästa målvakter!

HockeyLorden tänkte idag göra ett försök att ranka de 5 bästa målvakterna i Allettan  Södra, och kom ihåg att det är mina högst personliga tankar och åsikter.

1.
  Timo Leinonen, Karlskrona HK
Det finska sisut är en oerhört stabil kloss att ha som sista utpost. Kan på egen hand vinna matcher åt laget om han är på riktigt bra humör, och det är han när det börjar gälla lite, tro mig! Fina 92,88 svs %  vilket är mycket bra.

2. 
Victor Tisell, Kristianstad IK
En liten, snabb och mycket teknisk målvakt. Tog förstaplatsen i målvaktligan före Timo Leinonen, fina 93,28 i svs% vilket i och för sig är sjuuukt bra men till skillnad från Leinonen har Tisell haft en defensiv som hjälpt honom på ett bra sätt och det har väl inte Leinonen direkt haft. Det gör att jag håller Leinonen aningen högre men det är jämt mellan dessa herrar.

3.
Calle Brattenberger, Vimmerby IK
En duktig och mycket rutinerad målvakt som presterar på topp säsong efter säsong. En av Vimmerbys nyckelspelare och en stor del till varför Vimmerby befinner sig där de gör. Fina 92,17 i svs %. Han kommer bara växa och växa var så säkra!

4.
Alexander Berg, Vita Hästen
En bra och mycket kompetent målvakt. Vinner grundseriens målvaktsliga före Brattenberger. Berg har efter 26 spelade matcher 92,20 i svs%. Jag tvekar dock en aning på Berg, i kvalserien förra året underpresterade Vita Hästen kopiöst, likaså Berg. Jag är tveksam om han håller i längden.

5.
Pär Åkerström,Mariestad Bois
Är nu inne på sin sjunde säsong med Mariestad Bois. Rutinerad målvakt trots att han bara är 26 år. Spelat i allsvenskan med Växsjö Lakers och Mariestad. På 23 matcher i år har han 90,1 i svs%. Var så säker på att han kommer växa mer och mer under säsongen.

/ HockeyLorden

1 kommentar:

  1. Timo Leinonen -KHK:s bäste spelare någonsin (den korta tid klubben funnits). Fantastisk vinnarskalle och pådrivare!
    Han måste vara precis lika bra som förra våren för att KHK ska kunna gå riktigt långt i även denna säsong. Inte bara div1F:s bäste målvakt, utan kanske den bäste spelaren överhuvudtaget?
    Visst finns det några utmanare, men fan vet...

    SvaraRadera