måndag 19 december 2011

Olofström tar sig an Kristianstad på bortaplan i första rundan!

Denna drabbning kommer såklart bli mycket jämn. Men jag tror faktiskt på Olofström i denna match. De spelade oerhört jämt med dem nu i sista matchen i grundserien. Då skrevs resultaten till 4-3 i Kristainastadfavör. Noterbart är att Olofström ligger inne med en grym offensiv. Fhala, Fournier och Prez har tillsammans mäktat med att göra 129 poäng under 27 grundseriematcher vilket såklart är ett lysande facit! Denna trio har också lagt beslag på plats 1-3 i poängligan i divison 1 F.

--------------------------------------------------------------------------

Kristianstad är givetvis ett mycket bra lag. Det har man visat i och med vinsten av grundserien. Noterbart är att Kristianstad inte producerat speciellt mycket framåt, inte mer än vad som behövs iallaf all:).  Det är inte många matcher där det direkt var pluggen ur. De har producerat Ungefär likadant mot topplagen som mot de sämre lagen. Men Kristianstad är ett oerhört vasst lag som spelar oerhört tight. Jag tror dock det är Olofströms tur att vinna nu och jag tror också att de kommer ta chansen. Olofström kommer bli mycket svårstoppade i denna serie.

Tips: 2-3

/ HockeyLorden

7 kommentarer:

  1. #4 Erik Przepiorka
    2011-12-19 09:10
    Visst är det imponerande att göra 25 mål på 27 matcher men eftersom jag anser att Eric Przepiorka är en överskattad dussinlirare så har jag roat mig med att kolla mot vilka lag han gör mål. Jag delade in lagen över och under strecket och mot topplagen över strecket har han gjort 3 mål. mot bottenlagen har han då följdaktligen gjort hela 22 mål. Om man räknar om det till mål per match blir det 0,3 mål mot lagen över strecket och 1,2 mål mot lagen under. Dussinlirare var ordet.
    Detta är ett citat ifrån Mjörnbergs blogg.

    SvaraRadera
  2. ja men dussinlirare vettefan...han vinner divsion 1 F:s poängliga. I mina ögon är man ingen dussinlirare då! Lite väl hårda ord kanske:)

    /HockeyLorden

    SvaraRadera
  3. Stämmer som du säger att KIK inte producerat så mycket framåt. Men jag vet inte om det beror på att de övriga topplagen i F-serien är mer tända i möten med de sämre lagen än vad KIK varit. För tittar man på målproduktionen i de 9 mötena topp4 lagen emellan så blir det helt andra siffror:
    KIK 9 35-24 +11
    OIK 9 26-31 - 5
    Krif 9 29-32 - 3
    KHK 9 20-23 - 3

    Slutsaten är att KIK varit dåliga på att producera framåt mot de sämre lagen.
    Mot de bättre lagen så ser det annorlunda ut.
    Det ser t.o.m riktigt illa ut för de andra lagen om man tittar på målkvoten.

    Även jag tror det kommer bli jämt mot OIK i första matchen. Men KIK kommer som vanligt att dra det längsta strået. Det blir 3 hyfsat bekväma poäng efter första omgången.

    SvaraRadera
  4. Helt rätt, KIK vinner. Jag tror KIK blir topp två i allettan.

    SvaraRadera
  5. Om OIK får igång alla cylindrar framåt så vinner de mot KIK i premiären. Ganska övertygande dessutom. De har en enorm offensiv när det stämmer för dem. Får KIK stopp på dem i mittzon blir det däremot svårare. Att få omställningar mot sig tycker inte OIK om. Både KIK och OIK ska vara topp 4 i allettan annars kan de inte vara nöjda.

    SvaraRadera
  6. Du menar alla cylindrarna som de brukar få igång mot lite sämre lag. Om du inte förstått det ännu så handlar det inte bara om att OIK ska få igång alla cylindrarna. Det krävs samtidigt att KIK inte får igånga sina. Då är tror jag också på en OIK seger. Men om nu bägge lagen presterar på topp så är resultatet givet. Och det är att KIK vinner. De är ett bättre lag helt enkelt.
    Visst kan man titta på enskilda komponenter lagen emellan och finna olika kvaliteer. Men räknar man ihop totalen som då är LAGET. Ja , då är KIK ett bättre lag.

    SvaraRadera
  7. Får KHK igång sina Cylindrar, då jävlar...För de är ett bättre lag än både KIK och OIK tillsammans.så om karlskrona presterar på toppvinner de alla matcher i serien, för de helt enkelt har det bästa laget men harbara gått på två cylindrar hela höstsäsongen:)))

    SvaraRadera