lördag 24 december 2011

Allettans 10 bästa backar!

Idag på självaste Julafton tänkte HockeyLorden lyfta fram 10 backar som du som åskådare skall ha ett extra öga på i Allettan.

1.
Jason Beckett, Kallinge/ Ronneby IF
Stor och rejäl back som alltid står upp för sitt lag i vårt och torrt och håller allt som oftast rent framför mål. Innan Kallinge har Bekett huserat i AHL, så nån duvunge, det är han inte. Ett plus i kanten är att han förmodligen som ung gått en och annan brottningsmatch, för nacksvingen sitter klockrent även i hockeyrinken.

2.
Peter Roth, Kristianstad IK
Stor tung back som varit Kristianstad trogen hela sin karriär. Kristianstads stöttespelare i defensiven och gör mycket sällan en dålig match. Har poängmässigt denna säsongen kanske inte nått upp till vad som förväntas av honom. Men det kommer en hel del matcher att fixa till det på. Roth gör annars jobbet dag ut och dag in och är mycket effektiv i den egna boxen.

3. Tommie Samuelsson, Olofströms IK
Tommie även kallad "Tommie the gun" i hockeykretsar är en stor och defensiv back som inte fegar för att smälla på när det krävs. Kaptenen i Olofström är stor och tung att möta och sätter sig i stor respekt hos motståndarna.

4.
Mike Beck, Vita Hästen
Stabil Jänkare som har gjort det förbannat bra i år. tvåvägsspelare av klass. 26 poäng på 27 kamper är bra facit för en back. Skall bli kul att se om Beck håller samma klass i Allettan, men det tror jag han gör.

5.
Jonas Karlsson, Karlskrona HK
Jonas gör inte mycket väsen av sig i Karlskrona HK, gör alltid jobbet i det tysta. Skridskoteknik och speluppfattning är Jonas lite av Jonas adelsmärke. Bra framför eget mål och spelar alltid enkelt i egen zon. Karlskrona HKs bäste back sett över 27 matcher som har spelats denna säsong.

6.
Roger Whalqvist, Karlskrona HK
Grovjobbaren Whalqvist är allt som oftast en "finne i röven" för många av motståndarna. Stor och och väldigt tung att möta. Whalqvist är kanske inte finlirets herre men är mycket effektiv i det defensiva arbetet, går mycket på kropp. Gör alltid jobbet oavsett vilken match det är och det är beundransvärt i sig.

7.
Daniel Johansson, Mariestads Bois
En gång draftad av LA Kings. Spelat forward innan och gjort det mycket framgångsrikt. Är lika bra offensivt som defensivt. Johanssons adelsmärke är arbetskapaciteten. Jobbar hårt och länge och åker mycket skridsko.Helt klart en spelare att hålla koll på i Vinter.

8.
Jesper Olsson, Kallinge/ Ronneby IF
Ratad back av Olofström, gick till Kallinge och har gjort en mycket bra säsong. Revanchen kom som ett brev på posten. Olssons offensiva kvalitér är förståss talande men han är riktigt bra bakåt också. Tvåvägsspelare av klass.

9.
Emil Lundqvist, Skövde IK
Stor back som är svår att möta, bra offensivt och defensivt. Hade förra året en rätt tung säsong i Karlskrona HK. Har i år blommat ut på nytt och i rätt miljö ja då verkar Lundqvist vara bra.

10.
Håkan Alm. Kallinge/Ronneby IF
Kan inte låta bli att ha med Håkan Alm på denna lista. Har alltid varit en personlig favorit. "Spelade" förra året i Karlskrona HK men fick inget vidare förtroende av Kempe och när Brooks kom in ja då spelade han knappt något mer. Gick till Kallinge inför denna säsongen och har växt ut till den back Alm har kapacitet att vara.  ycket bra defensiv back men har nu på sistone visat prov på bra offensiva kvalitér då Alm har fått en hel det förtroende i Powerplay. Alm sitter inne på ett bra skott som dock avlossas för lite.

8 kommentarer:

  1. Tycker att Björn Hallner eller Jonatan Bremer skulle vart med istället för Emil Lundqvist.

    SvaraRadera
  2. Instämmer med föregående talare, Hallner bör vara med istället för Lunkan! Hallner kan vara den mest underskattade backen i hela div 1! :) Bra framför allt i defensiven, men gör även en del poäng, är verkligen pålitlig! Måste även höja ett varningens tecken för Skövdes unga back Jocke Larsson! De få matcher han gjort denna säsong har han absolut varit en av de bästa backarna i laget! :)

    SvaraRadera
  3. Emil Lundqvist är enligt min mening 6-7:e back i laget iaf just nu,jag vet att han kan mycket mer än han visat och tyvärr så har hans dåliga säsong från KHK-tiden även fortsatt i Skövde IK och han har varit långsam mm mm nä då finns det fler backar som är bättre än herr Lundqvist tex Joakim Larsson som utan tvekan är bäste back tillsammans med Mattias Gudmundsson som kommit tillbaka efter långt skadeuppehåll,därefter kommer Björn Hallner,Jonatan Bremer och Jonas Knutsson,Anton Lindgren...........därefter Emil Lundqvist!!!! men vi får hoppas att han hittar tillbaka till sitt rätta jag för då blir han en av de bästa helt klart!!/peter johansson

    SvaraRadera
  4. Det är ju kul det där med listor men säger inte så mycket när man inte har så stor koll!
    -Läsa och skriva efter stattistiken:)

    Näe upplev matcherna och leverera där efter.

    SvaraRadera
  5. skrev jag inte att man skulle ha ögon på ´dessa backar bara...

    /hockeyLorden

    SvaraRadera
  6. Det är klart att jag går lite efter statistik...svenaksar älskar ju statistik så varför inte....men att jag enbart gör det är nonsens....jag vet vad jag talar om,var så säker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju helt sjukt. Hästen vann nästan varje match i grundserien och har vunnit varje match i A1. Och du tar med 1 back, och 2 forwards. Snacka om att du kommer från F- serien...

      Radera