onsdag 8 februari 2012

Hockeyn i Blekinge är glödhet!

Sitter såhär på Onsdags eftermiddagen och filosoferar och kommer in på tankarna om blekingehockeyn.
I dagsläget har vi hela 6 lag i seriespel i detta lilla hockeytokiga län. Olofström, Mörrum, Kallinge och Karlskrona. Dessutom är de inga mediokra division 1 lag vi snackar om. Det är faktiskt som så att Olofström, Kallinge och Karlskrona dessutom har säkrat play off spel mot allsvenskan genom spel i allettan. Mörrum har fortfarande chansen att ta sig vidare till play off till allsvenskan genom spel i fortsättningsserien. Ifall det skall bli en möjlighet krävs våld, vilja och vasselin i nyckelmatchen hemma mot Nybro. Ifall Mörrum tar sig till play off, måste det innebära en unik händelse för Blekingehockeyn. 4 av 6 lag till play off mot allsvenskan tyder på ett sjukligt hockeyintresse och ett lika intresserat näringsliv som tillsammans kan se till att detta län fullkomligt kokar över när ordet Hockey nämns.

Förutom division 1 lagen har blekingehockeyn 2 lag till, Sölvesborg och Kallinge/ Ronneby 2. Dessa båda kombattanter huserar i division 3.

Sölvesborg har under året gått som tåget och har mycket välförtjänt också tagit hand om förstaplatsen i divion 3 och nu väntar kvalspel upp till divion 2. Om det vill sig riktigt väl så kankse blekingehockeyn nästa säsong har representanter i allsvenskan, division 1, division 2 och divison 3 Där 5 av lagen spelar divison 2 eller högre, vilket såklart är riktigt häftigt.

För mig som inte håller på något speciellt lag ;) så innebär detta jackpott, då man kommer kunna få se hur mycket bra hockey som helst.

HockeyLorden drar paralleller till Norrlandshockeyn som också varit sjukt het. 4 elitserielag och 1 allsvenskt lag men då ska vi tänka in att Norrland är det största länet och Blekinge ett av landets minsta om det inte är det minsta.

Varför detta intresse?

Lorden tror att det alltid funnits ett genuint intresse för hockeyn i länet. Karlskrona hade sina glansdagar på 70- talet med kval till elitserien med mera. Mörrum gjorde många allsvenska säsonger och får ses som en av de klassiska hockeyklubbarna i landet. Olofström har gjort många division 1 säsonger och Kallinge är på riktigt stark frammarsh.

I och med att länet alltid i någon form haft tillgång till elithockey, har väl detta bidragit till att klubbarna och dess supportar alltid hetsat varandra.

Blekingehockeyn har också närheten till andra hockeymetropoler som Växsjö och Tingsryd, vilket har bidragit till att spelare som kommit till trakten för att spela i Växsjö eller Tingsryd men inte riktigt tagit plats, istället har kommit till något av Blekinges lag, vilket har bidragit till en stil ström av duktiga hockeyspelare alltid varit möjlig. Det var väl egentligen så Karlskrona byggdes upp. Olof Pettersson, Oskar Andersson, Oskar Fransson, Erik Hejlm, Anders Åkesson, Larry Pilut, Henrik Andersson, Daniel Brasar med flera har alla spelat i Tingsryd och har har alla varit med och bidragit till Karlskronas framgångar. Det var ju till och med så att Karlkrona kallades Taif 2  i folkmun ett slag.

Hur länge kommer Blekinge kunna ha 4 elitlag??
Denna frågan tycker jag är väldigt intressant. Jag tror tyvärr Blekinge är för litet för att ha mer än 1 lag i allsvenskan eller högre. Skulle något av Blekingelagen gå upp i allsvenskan i år skulle det också betyda att sponsorerna skulle ha en helt annan scen att visa upp sig på.  Detta skulle såklart vara negativt för Blekingehockeyn i sig, då det kanske skulle bli svårare för övriga lag att knyta sponsorer till sig.Kanske är dags för Blekingehockeyn att marknadsföra sig lite mer som Sveriges hockeytokigaste län, vilket kanske skulle generera till en hel del nationella sponsorer, för snart är något av lagen i allsvenskan och bra hockey i Blekinge vill vi ha, ELLER?

/ Lorden

7 kommentarer:

  1. Snälla, kan du inte ha någon som "korrar" texten innan
    du publicerar. Två stavfel i de tre inledande raderna. Man tappar
    intresse och förtroende.

    SvaraRadera
  2. Anonym du kan inte läsa många dagstidningar? Där snackar vi stavfel och grava fel i meningsuppbyggnad!

    Javisst är hockeyn i Blekinge glödhet! Helt sjukt att 4 kommuner av 5, har lag i Div 1! Dessa lag ska slåss om både sponsorer och publik!
    Det är ju inte lätt då det bara bor 150 000 i hela Blekinge ungefär vad det bor i Uppsala! Så det krävs nog att hockeyn är just glödhet för att vi ska kunna ha 4 div 1 lag!

    SvaraRadera
  3. Kul läsning. Lite väl ogenomtänkta utspel som lockar till skratt. Norrbottningarna, Västerbottningarna, Jämtlänningarna, Västernorrlänningarna samt Gävleborgarna är medborgare i egna län. Norrlands län låter vänta på sig.

    SvaraRadera
  4. Sakfel kan vara OK i mellanåt när man skriver plötsligt, men stavfel borde vara en hederssak. Själv märkte jag dem inte. Inte lätt att driva en blogg och alltid ha rätt. Själv vågar/orkar jag inte, men stava rätt borde vara en strävan tycker jag. /Magnus O-Hamn

    SvaraRadera
  5. LÄS INTE BLOGGJÄVLEN DÅ OM NI STÖR ER SÅ FRUKTANSVÄRT!!!!!

    SvaraRadera
  6. Allt norr om Sthlm är inte norrland.

    SvaraRadera
  7. Nä för allt norr om Växjö är Norrland

    SvaraRadera